Vijesti

Miljevina: Ozvaničen početak obnove vodovodne mreže

26.07.2021 | 15:40 Miljevina: Ozvaničen početak obnove vodovodne mreže

Uvođenjem izvođača u posao danas je u Miljevini ozvaničen početak rekonstrukcije sekundarne vodovodne mreže, čime će biti riješen problem vodosnabdijevanja u tom naselju. Radove, čija je ukupna vrijednost 512.000 KM bez PDV-a, izvodi bijeljinsko preduzeće „Instel“, dok je dio posla povjeren vodovodnom preduzeću „Izvor“ iz Foče.

Direktor preduzeća „Instel“ Vladimir Gutić ističe je da će rok završetka radova biti ispoštovan.

-Prema potpisanom ugovoru rok je 12 mjeseci, ali ćemo nastojati da radove završimo u što kraćem vremenskom periodu-rekao je Gutić.

Fočansko preduzeće „Izvor“ zaduženo je za ugradnju kućnih priključaka. Planiraju i proširenje mreže kako bi veći broj domaćinstava imao nesmetano snabdijevanje pitkom vodom.

-Ugradićemo 120 priključaka. Zavisno od potrebe potrošača koji se snabdijevaju sa drugih izvorišta planiramo i ugradnju dodatnih priključaka. Ljudi koji koriste vodu sa izvorišta Skakavac već su iskazali potrebu i njih ćemo prebaciti na vodovodnu mrežu sa izvorišta Krupica. Cilj nam je da sve potrošače snabdijemo pitkom vodom-rekao je direktor preduzeća Miomir Bojat.

Rekonstrukcija vodovoda u Miljevini prioritetan je projekat koji će smanjiti gubitke na distributivnoj mreži i poboljšati kvalitet života građana, ističu u lokalnoj uravi.

-Ovaj projekat sigurno će poboljšati snabdijevanje vodom. Svaki projekat koji je vezan za poboljšanje infrastrukture lokalna uprava podržava. Pratićemo radove i očekujem poboljšanje, jer kad se nešto novo uradi mnogo znači u svakom smislu-rekao je načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove opštine Foča Ranko Popović.

Projekat rekonstrukcije vodovodne mreže u Miljevini, kojim se nastavlja druga faza obnove vodovoda u Foči, finansira se grantom Evropske investicione banke u okviru projekta „Vodovodna i kanalizaciona infrastruktura u Republici Srpskoj“ koji realizuje Vlada RS.

Izvor: Radio Foča

 

Podijelite vijest: