Vijesti

Dobrotvorna ulična svirka za Ivanu Bjelogrlić

29.07.2021 | 13:30 Dobrotvorna ulična svirka za Ivanu Bjelogrlić

Dječija igraonica „Zvjezdica“ organizovaće sutra na Trgu kralja Petra u Foči dobrotvornu  uličnu svirku, na kojoj će se prikupljati novčana sredstva za liječenje djevojčice Ivane Bjelogrlić iz Istočnog Sarajeva.

Šetači  na fočanskom korzu uživaće u svirci mladih muzičara iz Foče, koja će početi u 19.30 i trajaće do 21.30 časova, a priloženi novac biće uplaćen na račun za prikupljanje pomoći za Ivanu.

„ Sa ekipom mladih i talentovanih muzičara sakupljaćemo priloge za liječenje male djevojčice, koja je postala simbol hrabrosti. Nadamo se da ćete biti naši gosti na trgu, uživati u divnim notama naših muzičara, a samim tim biti učesnici ove humanitarne akcije“, naveli su iz Igraonice „Zvjezdica“.

Ivanina borba traje od septembra 2018. godine kada joj je otkriven rak bubrega, koji se kasnije proširio na jetru i dio pluća.

Liječena je u Banjaluci, a zatim i u Parizu i kada se pomislilio da je uspjela da se izliječi, bolest se vratila i zahvatila cijelo plućno krilo.

Uslijedilo je liječenje u Turskoj, a za nastavak terapija, kako je početkom ovog mjeseca saopštio Crveni krst Istočne Ilidže, potrebno je obezbijediti 50.000 evra.

Svi koji žele da pomognu to mogu da učine uplatom na namjenski žiro ručun za Ivanu Bjelogrlić 154-102-9988-405-703 u Inteza Sanpaolo banci /Intesa Sanpaolo banka/ Sarajevo.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: