Sport

Katarina Tupeša i Nikola Drakul najbrži na „Noćnim trkama“

06.09.2021 | 07:44 Katarina Tupeša i Nikola Drakul najbrži na „Noćnim trkama“

Katarina Tupeša i Nikola Drakul iz Atletskog kluba „Sutjeska“ pobjednici su „Noćnih trka“ u Foči. Oni su trijumfovali u glavnoj seniorskoj trci na 3.000 metara.

Drugo mjesto u konkurenciji seniorki osvojila je Valentina Vuković, a treće Jovana Pljevaljčić. Kod muškaraca, drugi do cilja stigao je Miloš Pejović, a treći Savo Lučić.

Nakon jednogodišnje pauze „Noćne trke“ vraćene su na fočanske ulice, a petnaestogodišnja Katarina Tupeša uspjela je da odbrani titulu osvojenu prije dvije godine.

-Trka je bila uzbudljiva, dobra je bila konkurencija. Pripremala sam se sa trenerom Žarkom Todovićem i uspjela sam- rekla je Tupeša.

Nikola Drakul koji osim atletike trenira i džudo prvi put je trijumfovao.

-Lijepo je što smo uspjeli da obnovimo „Noćne trke“ uprkos teškom periodu koji je iza nas. Bilo je borbeno, dobri su takmičari, ali najvažnije je druženje- rekao je Drakul.

Predsjednik Sportskog saveza Duško Rašević istakao je da su „Noćne trke“, sa brojnim takmičarima i ogromnim brojem gledalaca i ove godine opravdale epitet jedne od najmasovnijih i najposjećenijih fočanskih manifestacija.

-Najveća pobjeda „Noćnih trka“ je uključivanje velikog broja djece u fizičke aktivnosti”, rekao je Rašević.

„Noćne trke“ organizovao je Atletski klub „Sutjeska“, uz podršku Opštine Foča i Sportskog saveza. Organizatori planiraju od sljedeće godine da manifestaciju uvrste u kalendar Atletskog saveza Republike Srpske, te da glavnu seniorsku trku produže na 5.000 metara.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: