Sport

Sutjeska nastavila uspješnu seriju

06.09.2021 | 07:56 Sutjeska nastavila uspješnu seriju

Fočaci u pobjedničkom naletu

Sutjeska je nastavila sa odličnim partijama na početku nove sezone i nakon četiri kola Fočaci ne znaju za poraz. Zabilježena je treća pobjeda u nizu, ovaj put protiv ekipe Lubića. U solidnoj fudbalskoj predstavi izabranici Miljana Radanovića su dominirali većim dijelom susreta, a rezultat je mogao biti i ubjedljiviji da gosti na golu nisu imali raspoloženog Mihajla Dabića, koji je u nekoliko navrata požrtvovanim intervencijama sapšavao svoju mrežu.

Počelo je dobrom prilikom Raševića koji je nakon asistencije Đokovića šutirao glavom pokraj gola gostiju. Dva minuta kasnije Pljevaljčić je lijepo centrirao, ali udarac Okuke je odbranio Dabić. Sutjeska je stigla do prednosti u 15.minutu. Udarac iz ugla je izveo Niokola Mojović, na drugoj stativi je pronašao Mihajlovića koji glavom šalje loptu u mrežu Prnjavorčana. Nastavili su domaći fudbaleri sa napadima, pa dobre prilike propuštaju Danilović u 19. potom Okuka u 23. i 32., kao I Nikola Mojović u 37.minutu, kada je ponovo gostujući golman odlično intervenisao. Kako su gosti igrali u prvom dijelu, govori podatak da nisu uputili nijedan udarac prema golu Sutjeske, a rijetko su prelazili i na polovinu domaćeg tima.

Ipak, na početku drugog dijela Ljubić je krenuo agresivnije, što im je donijelo izjednačenje. Nakon brzog kontranapada rezervista Javorac je iz prve prilike i prvog udarca prema golu Fočaka postigao pogodak u 54. minutu utakmice. Nije to pokolebalo domaće igrače, koji nastavljaju sa napadima, pa se u 57. minuti u odličnoj prilici našao Nikola Mojović nakon lijepog proigravanja Radovića, ali gosti su na golu imali raspoloženog Dabića koji brani i njegov šut. Da su igrači Ljubića bili prisebiniji mogli su napraviti i potpun preokret u 62 . i 65. Minutu, međutim napadači Ljubića su bili neprecizni. Potom Sutjeska u potpunosti preuzima inicijativu, redaju se prilika za prilikom Raševića u 66., zatim Đoković u u 69., pa Nikole Mojovića u 74. i ponovo Raševića u 78. minutu. Igrao se 80. minut kada je uslijedila odlična akcija domaćeg tima, Rašević je ušao u kazneni prostor gdje je fauliran, a sudija Maletić je bez razmišljanja pokazao na bijelu tačku. Odgovornost je preuzeo Nikola Mojović čiji šut sa 11 metara brani Dabić koji nakratko odbija loptu na koju natrčava Pljevaljčić i šalje je u malu mrežu za novo vođstvo Sutjeske. Konačan rezultat je postavljen u 87. minutu . Arbinja je bio u naletu, srušen je u šesnaestercu Ljubića, a sudiji Maletiću nije preostalo ništa drugo nego da ponovo pokaže na penal. Arbinja je bio precizan iz kaznenog udarca za konačnih 3:1 i novi trijumf svog tima.

Na kraju treba istaći izuzetno lijep ambijent u kome se ovaj susret igrao pred dobro ispunjenim tribinama i fanatičnim navijanjem domaćih navijača popularnih „Havera“. U sve lijepo što se dešavalo na stadionu pokraj Ćehotine se odlično uklopila i sudijska ekipa na čelu sa glavnim sudijom Stefanom Maletićem i pomoćnicima Markovićem i Makarićem.

SUTJESKA (F) - LJUBIĆ 3:1 (1:0)

Gradski stadion. Gledalaca 500. Sudija: Stefan Maletić (Bijeljina) 8. Strijelci: Mihajlović 15.; Pljevaljčić 80. i Arbinja 87. minut (Sutjeska);  Javorac  54. minut (Ljubić). Žuti kartoni: Jugović, Guzijan (Ljubić).

Sutjeska:  Pajević 7, O. Mojović  7(od 69. Filipović-), Rašević 7,5, Đoković 7 (od 89. D. Mojović-), Radović 7 (od 53. Arbinja 7), Mojović 7,5, Okuka 7,5 (od 89. Stajić -), Milutinović 7 (od 89. Šupić-), Mihajlović 8, Pljevaljčić 7,5, Danilović 7,5

Ljubić:  Dabić 7,5, Radaković 6, B. Žižak 6 (od 85. Milanović-), Jugović 6 (od 85. Božić-), A. Žižak 6, Jagodić 6, Guzijan 6, Miljanović 6, Borovčanin 5 (od 46. Subić 6), Vrabac 5 (od 46. GrahovaC 5,5), Stojčić 5 (od 46. Javorac 6,5)

Igrač utakmice: Bojan Mihajlović (Sutjeska)

Autor: S.Vukašinović

Podijelite vijest: