Vijesti

Ovacije “Osvajačima” za kraj “Drinske priče”

09.09.2021 | 13:40 Ovacije “Osvajačima” za kraj “Drinske priče”

Koncertom kragujevačke rok grupe „Osvajači“, u Foči je završena „Drinska priča“, dvodnevna manifestacija koja je organizovana kao prateći sadržaj projekta prekogranične saradnje sa Plužinama.

Na platou Akva parka „Ušće“, kao što je to bilo i prethodne noći, kao predgrupa nastupio je bend „Vesele osamdesete“ iz Kragujevca, a u njihovom repertoaru ovoga puta dominirali su hitovi iz ranih osamdesetih od „Idola“, „Azre“, „Šarlo akrobate“, EKV-a, „Partibrejkersa“ i drugih poznatih bendova bivše Jugoslavije.

Uslijedio je potom koncert njihovih sugrađana „Osvajača“, koji su poslije duže vremena obradovali svoje fanove u Foči.

Frontmen benda Zvonko Pantović Čipi kaže da u Foči imaju mnogo prijatelja i da uvijek vole da dođu.

„Nama je u Foči uvijek dobro, često svratimo. Mnogo nam je drago da smo konačno tu i sa svirkom, dugo smo se dogovarali“, rekao je Čipi.

On je najavio da spremaju nove pjesme povodom velikog jubileja „Osvajača“- tri decenije od izlaska njihove prve ploče.

„Imamo mnogo novog materijala, to je nešto što smo mogli da radimo tokom pandemije. Ovih dana krećemo u studio da snimamo“, rekao je frontmen kragujevačkih „metalaca“.

Projektom “Turizam, adrenalin, rafting avantura- TARA”, u okviru kojeg je održana “Drinska priča”, Foča i Plužine nastoje da promovišu prekogranično područje, prije svega rijeku Taru sa grandioznim kanjonom, ali i Park prirode „Piva“ u Crnoj Gori i Nacionalni park „Sutjeska“ u Republici Srpskoj, kao jedinstvenu turističku destinaciju za aktivni odmor.

Između ostalog, ovim projektom, koji većim dijelom finansira EU uz učešće dvije opštine, izgrađeni su vidikovci za razgledanje kanjona na putu desnom obalom Tare, koji se najviše koristi za potrebe rafting turizma, te uređeni prilazi rijeci.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: