Vijesti

Plemenita Škiletova duša preselila u vječnost

14.10.2021 | 18:01 Plemenita Škiletova duša preselila u vječnost

Na gradskom groblju Barakovac u Foči danas je na vječni počinak ispraćen Mladen Škipina Škile, koji je nakon kraće bolesti preminuo u 48. godini.

Saznanje o njegovoj preranoj smrti iznenadilo je i rastužilo sve koji su ga bar malo poznavali, a slobodno se može reći da su ga u Foči gotovo svi znali.

Škile je bio oličenje dobrote, i to one dobrote bez predumišljaja i bez ikakvog zadnjeg interesa.

Ovaj dobri div plemenite duše, koji je plijenio svojom iskrenošću, ostaće upamćen kao veliki poznavalac i obožavalac metal muzike i rokenrola, čovjek koji je strašću za tom vrstom muzike „zarazio“ generacije fočanskih klinaca.

Iznad svega je volio muziku, bio je aktivan na društvenim mrežama gdje je širio ljubav posebno prema domaćem rokenrolu, i prema svojoj „Crvenoj zvezdi“.

Svuda je bio omiljen, a posebno u kolektivu Radio Foče, koji ga je poštovao i cijenio i onda kada je kritički ocjenjivao njegov rad.

Iza Škileta je ostala vrijedna kolekcija muzike, na više vrsta nosača zvuka, od ploča, kaseta do CD-ova, koju je brižljivo godinama i decenijama prikupljao, ali je ostala i ogromna praznina i osjećaj, kod svih koji su ga poznavali, kao da su ostali bez člana uže porodice.

Škile naš dobri, praštaj i počivaj u miru!

 

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: